Wednesday, February 11, 2015

Kadang kadang aku rasa apa yang tak kena dengan aku?

Suka orang. Tapi orang tak suka.

Masuk kali ni, ini kali kedua Allah uji hati aku.

Sakit. Sakit rasa dia.

Errmm, pelik. Bila suka someone, tapi...
Unrequited love. Kan sakit rasa dia tu.

Tapi aku tak salah kan sesiapa.
Sebab rasa dalam hati tu Allah yang hadirkan.
Mungkin tak ada rasa yang Allah hadirkan dalam hati dia untuk aku.

Tapi kenapa aku ja yang asyik kena macam tu?
Pernah sekali, aku mengadu dekat Kak ****, dia cakap maybe jodoh awak berat.

Hmm, idak tau la.
Macam aku sedia maklum,
Jodoh, ajal, rezeki, semua dari Allah.
Rahsia Allah.

Tak pernah sekali aku miss untuk di kurniakan jodoh yang baik.
Bila jumpa orang yang aku rasa bagi aku cukup baik, mesti takkan work out perasaan dia untuk aku.

Macam aku cakap tadi. 2 times. God tests my heart.
And frankly speaking, Im not that strong to bear this feeling.
Hurt worst.

Tapi tak pa. Semua jadi mesti ada hikmah.
The least I can do is praying. Keep praying. Praying and praying.

Amin. Semoga apa yang datang di masa akan datang adalah apa yang aku impikan.
Aku kena sentiasa redha dengan setiap ketentuan Allah.

Insyallah, semua yang datang adalah yang terbaik.
Mungkin bukan sekarang hikmah tu aku dapat nampak.
So, bersabarlah.

*nukilan hati bila home alone 

No comments:

Post a Comment